Международен уъркшоп „Приятелите на Зипи“ 2016

Анна Миланова и Кристина Ненова от „Фондация Асоциация Анимус“ ще участват за първи път от българска страна в 14-тия годишен уъркшоп на Partnership for Children, посветен на „Приятелите на Зипи“. Тази година той ще се състои на 21-24 март, в Кебъл Колидж към Оксфордския Университет в Оксфорд, Великобритания.

Сега, когато  Partnership for Children има партньори в над 30 страни, това ще бъде една чудесна възможност да се срещнат тези, които участват в програмата от цял свят, за да се видят със стари приятели и да нмерят някои нови.

Програмата за семинара обхваща много различни аспекти на работата – от възникването на „Приятелите на Зипи“ преди 20 години до най-новите възможности за включване на цифровата технология в прилагането на програмата. Темите обхващат минало, настояще и бъдеще, включване на цялото училище (т.нар. „whole school approach“) в работата по насърчаване емоционалното здраве на децата, идеи за включване на родителите. Ще има много възможности за работа в малки групи, за да обемнят участниците опит за работата в други страни и региони, да задават въпроси, да обсъждат и да се учат един от друг, да бъдат креативни и да се забавляват!

children WS2016

Публикувано в Новини и Събития.